Crowdfunding: Υποστηρίξτε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Την Δευτέρα 23 Μαίου, λίγες οικογένειες προσφύγων με παιδιά που έχουν νόμιμα χαρτιά έφυγαν από τον καταυλισμό της  Ειδομένης πριν αρχίσει η εκκένωση. Ήταν φοβισμένες ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν κατά την διάρκεια της εκκένωσης, αλλά επίσης φοβόντουσαν τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα σε πολλούς από τους επίσημους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα. Ευτυχώς, βρήκαμε διαμερίσματα για να μείνουν, σε κάποια μόνοι τους  και σε άλλα  να φιλοξενούνται από οικογένειες.

Τους τελευταίους 9 μήνες, έχουμε ταξιδέψει το δρομολόγιο των Βαλκανίων πολλές φορές. Έχουμε υποστηρίξει πρόσφυγες σε Ουγγαρία,  Σλοβενία, Κροατία, Αυστρία και Σερβία. Επιπλέον, ταξιδέψαμε στην Ειδομένη πολλές φορές για να βοηθήσουμμε τους πρόσφυγες στον καταυλισμο τους εκεί. Έχουμε δουλέψει μαζί, έχουμε καθίσει δίπλα από φωτιές, έχουμε γελάσει μαζί και έχουμε μοιραστεί την θλίψη μας. Ήμασταν θυμωμένοι και στεναχωρημένοι για το κλείσιμο των συνόρων και για την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, αλλά είμαστε επίσης χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τόσους υπέροχους ανθρώπους. Άνθρωποι που εμπλούτισαν την ζωή μας. Άνθρωποι που δεν θα τους γυρίσουμε την πλάτη.

Ζητάμε την υποστήριξη σας για να χρηματοδοτηθούν διαμερίσματα και καθημερινές ανάγκες για αυτές τις οικογένειες. Θέλουμε οικονομική υποστήριξη για να πληρώσουμε το ενοίκιο, τον ηλεκτρισμό, το φαγητό, είδη υγειινής και βασικά πράγματα που οι άνθρωποι θέλουν για την καθημερινή τους ζωή. Όταν η καμπάνια πάει καλά, θα προσπαθίσουμε να νοικιάσουμε περισσότερα διαμερίσματα για τους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από την Ειδομένη.  Επίσης θα βοηθίσουμε τους πρόσφυγες στους κρατικούς καταυλισμούς.

Ειδομένη και οι καταυλισμοί στους οποίους οδηγήθηκαν οι άνθρωποι.

Στις 24 Μαίου, η Ελληνική αστυνομία  άρχισε να εκκενώνει τον καταυλισμό στην Ειδομένη. Μετά από μερικές  ώρες, εκατοντάδες άνθρωποι που έψαχναν καταφύγιο στις δικές τους σκηνές, οδηγήθηκαν με τη βία στους κρατικούς καταυλισμούς που λειτουργούν από τον στρατό. Όπως έμπαιναν στο λεωφορείο μπορούσαν να δουν την μπουλντόζα που κατέστρεφε τις σκηνές τους. Κανείς δεν είπε  στους πρόσφυγες που θα τοους οδηγούσαν, ούτε όσο ήταν στο λεωφορείο. Στα υποτιθέμενα ασφαλέστερα και καλύτερα εξοπλισμένα στρατόπεδα, το άγριο ξύπνημα ήρθε: Οι σκηνές είναι στριμωγμένες σε τεράστια κοντέινερ. Δεν υπάρχει σκέψη για ανθρώπινες ανάγκες όπως η ιδιωτική ζωή, ο προσωπικός χώρος και η ελευθερία κίνησης. Αυτές οι ανάγκες των προσφύγων αγνοούνται. Οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν ζώα.  (Η βρωμιά εξαπλώνεται γρήγορα και ο θώρυβος  των πολλών ανθρώπων μαζί είναι δύσκολο να τον αντέξεις.) Η κατάσταση της υγειινής είναι πολύ άσχημη και δεν υπάρχει αρκετό φαγητό ή οτιδήποτε να πιείς. Ο UNCHR εξηγεί: ‘’ Η κυκλοφορία του αέρα είναι απαίσια και η διάθεση φαγητού, νερού, τουαλετών, μπάνιων και ηλεκτρισμού είναι μη επαρκής.’’ Κανένας από τους ‘’κατοίκους’’ δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί σε άλλο καταυλισμό, παρ’όλο που μερικοί άνθρωποι που οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο του Καλοχωρίου έπρεπε να περάσουν τη νύχτα έξω χωρίς σκηνή επειδή  δεν υπήρχε χώρος στον καταυλισμό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κλιμακώσεις και υπερβάσεις προκαλούνται. Μία ανθρωπιστική στέγαση δείχνει εντελώς διαφορερική.

Όταν μέλη της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους δεν θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έφυγαν από τον πόλεμο και τον διωγμό, τότε εμείς πρέπει να το κάνουμε.

Γι’αυτό σας ζητάμε επίμονα:
Παρακαλώ υποστηρίξτε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και αλλού!

Μπορείτε να υποστηρίξετε τα αμάξια της ελπίδας κάνοντας δωρεά στον, ή αμέσως στον λογαριασμό της τράπεζας.

Crowdfunding: https://www.youcaring.com/refugeesgreece

Bank Account Information:
Name: Sozialtal e.V.
Iban: DE80 3305 0000 0000 6968 49
Bic: WUPSDE33XXX
Description: Cars Of Hope shelter  

Όλες οι δωρεές θα κρατηθούν από την Sozialtal e.V.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s